Een halve dag in de haven van Antwerpen

Een offerte aanvragen

Met een oppervlakte van 12.000 hectare is Antwerpen de tweede grootste haven van Europa. De haven is goed voor meer dan 60.000 directe banen en meer dan 80.000 indirecte banen.

Antwerpen heeft als havenstad een onbreekbare band met de Schelde. Er zijn allerlei manieren om de rivier en de haven te verkennen en te ervaren.

guide-a-ride organiseert onder begeleiding van een professionele havengids een leuke en leerzame haventour in een privé minibusje, geschikt voor zowel bedrijven als particulieren.

Wat krijgt u allemaal te zien?

- De Oude Haven met het Loodswezen, het Red Star Line Gebouw en het Museum aan de Stroom (MAS) van architectenbureau Neutelings Riedijk
- Het Nieuwe Havenhuis ontworpen door Zaha Hadid
- Het "Pomphuis"
- Het kerkschip Sint-Jozef
- De fruithaven
- De petroleumhaven
- Het Deurganckdock of de Containerhaven
- Fort Lillo
- De kerktorens van Oosterweel en Wilmarsdonk
- De kerncentrale van Doel
- Talrijke dokken, sluizen en bruggen

Deze reisroute is een voorstel dat kan worden aangepast en dat open staat voor vragen, suggesties, opmerkingen en wijzigingen. Ook op de dag zelf ben ik flexibel, zowel qua timing als qua inhoud.

De tour duurt vier uur, en kan in de voormiddag en in de namiddag geboekt worden. De tour kan gecombineerd worden met een lunch of dinner in één van de trendy havenrestaurants. 

Mijn Volkswagen Caravelle biedt plaats aan 6 passagiers en hun bagage. Ik heb de nodige vergunningen en ben verzekerd om passagiers te vervoeren.

Een offerte aanvragen